Türkiye İhracat Kredi Bankası Anonim Şirketinin Yüksek Danışma ve Kredileri Yönlendirme Kurulu Tarafından Yabancı Ülkelere Yönelik Nakdi ve Gayrinakdi Resmi Destekli İhracat Kredileri ile İki Yıl ve Daha Uzun Vadeli Sigorta İşlemlerine İlişkin Olarak 2012 Yılı Programında Belirlenen Ekli Türk Eximbank 2012 Yılı Ülke Limitleri Listesinin Onaylanması Hakkında Karar (BKK 2012/2934)

OECD resmi destekli ihracat kredilerine ilişkin…

 

 

10 Mayıs 2012 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28288

 

Karar Sayısı : 2012/2934

 

Türkiye İhracat Kredi Bankası Anonim Şirketinin Yüksek Danışma ve Kredileri Yönlendirme Kurulu tarafından yabancı ülkelere yönelik nakdi ve gayrinakdi resmi destekli ihracat kredileri ile iki yıl ve daha uzun vadeli sigorta işlemlerine ilişkin olarak 2012 Yılı Programında belirlenen ekli Türk Eximbank 2012 Yılı Ülke Limitleri Listesinin onaylanması; Başbakan Yardımcılığının 9/2/2012 tarihli ve 545 sayılı yazısı üzerine, 28/3/2002 tarihli ve 4749 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasına göre, Bakanlar Kurulu’nca 5/3/2012 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

Abdullah GÜL

CUMHURBAŞKANI

 

TÜRK EXIMBANK

2012 YILI ÜLKE LİMİTLERİ LİSTESİ

(Milyon ABD Doları)

 

 

1) OECD resmi destekli ihracat kredilerine ilişkin ülke risk sınıflandırmaları esas alınarak hazırlanmış olan 2012 Yılı Ülke Limitleri Listesi Bakanlar Kurulu’nca onaylandığında yürürlüğe girer.

 

2) Yeni Ülke Limitleri Listesi onaylanıncaya kadar, Bakanlar Kurulu’nca onaylanan 2012 Ülke Limitleri Listesi geçerli olacaktır.

 

3) Tabloda belirlenen limitler yabancı ülkelere yönelik nakdi ve gayrinakdi resmi destekli ihracat kredileri ile 2 yıl ve daha uzun vadeli sigorta faaliyetlerine ilişkin ülke limitleri listesi olup, 2012 yılında Ülke Kredi/Garanti Programı kapsamında yapılacak kredi tahsisi ile kapsama alınacak sigorta tutarını ifade eder. Bu limitler içinde kalmak üzere toplam 2,15 milyar dolar nakdi ve gayrinakdi ülke kredisi ile 500 milyon dolar tutarında 2 yıl ve daha uzun vadeli sigorta desteği öngörülmüştür.

 

4) Ermenistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Kuzey Kore kapsam dışıdır.

 

5) OECD risk sınıflandırmasında belli bir risk sınıflamasına tabi tutulmamış ülkeler VII. Grup ülke kabul edilecektir.

 

6) İşlemin Türk Eximbank Yönetim Kurulu’na sunulduğu aşamada ilgili ülkenin içinde bulunduğu grubun limitleri dikkate alınacaktır.

 

7) Bir yıl içinde bir ülkeye açılacak ülke kredisi ve kapsama alınacak orta ve uzun vadeli sigorta toplamı belirlenen grup içi ülke tavanını aşamaz.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Yorum KAPALI.

Tasarim & Sistem : Alomaliye & AbaciPark