Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

vakiflar_mudurluguVakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliğinin 66 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

 

 

21 Mayıs 2013 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28653

 

Vakıflar Genel Müdürlüğünden:

VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI İHALE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 10/9/2008 tarihli ve 26993 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliğinin 66 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

 

“MADDE 66 – (1) Sözleşmenin uygulanması sırasında taahhüt edilen işe ait; projede, malzemede, detayda, imalatın cins veya miktarlarında öngörülemeyen durumların ortaya çıkması ve bunlara bağlı revizyon gerektiren hallerde işin bedelinde artma veya eksilme meydana geldiği takdirde, artışa konu olan işin; sözleşmeye esas proje içinde kalması ve idareyi külfete sokmaksızın asıl işten ayrılmasının teknik veya ekonomik olarak mümkün olmaması ve işin tamamlanabileceğinin öngörülmesi durumunda sözleşme bedelinin %50’sine kadar artış yapılabilir. Bu artış, toplamda ilk sözleşme bedelinin %50’sini aşmamak üzere bir defadan fazla yapılabilir.

 

(2) Sözleşme bedelinin %50’sine kadar bir artış verilmesi ve işin bu artışla da tamamlanamaması durumunda veya artışı gerektiren ilk değerlendirmede sözleşme bedelinin %50’sinden fazla artış gerektiren hallerde, bir artış oranı sınırlaması olmaksızın Genel Müdür’ün uygun görüşüne istinaden bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı’nın onayı ile gerçekleştirilebilir.

 

(3) Sözleşme bedelinin %50’sinden fazlasına isabet eden artışın Genel Müdürlük Makamınca uygun görülmeyerek Başbakan Yardımcısı’nın onayına sunulmaması durumunda başkaca herhangi bir artışa gidilmeksizin işin hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.

 

Bu durumda;

 

a) İlk sözleşme bedeli karşılığına tekabül eden imalatların tamamının ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirilmesi zorunludur.

 

b) İlk sözleşmeye göre ilave iş artışı verilmiş işlerde ise artırılmış işe tekabül eden imalatların tamamının ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirilmesi zorunludur.

 

(4) Her durumda, değiştirilen veya ilave edilen iş oranında ek teminat almak kaydıyla arttırılacak işe gerekli süre verilir. Yüklenici, bu suretle işin artmış veya eksilmiş olmasından dolayı süre hariç hiç bir istek ve iddiada bulunamaz.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Devam eden sözleşmeler

GEÇİCİ MADDE 3 – (1) Bu Yönetmeliğin 66 ncı maddesinde yapılan değişiklik, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte devam eden sözleşmeleri de kapsar.”

 

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 89 uncu maddesindeki “Bakan” ibaresi, “Başbakan Yardımcısı” şeklinde değiştirilmiştir.

 

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Vakıflar Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

Tarihi

Sayısı

10/9/2008

26993

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

Tarihi

Sayısı

1-

19/1/2011

27820

2-

30/10/2011

28100

3-

2/2/2013

28516

 

Print Friendly, PDF & Email

Yorum KAPALI.

Tasarim & Sistem : Alomaliye & AbaciPark